Gurupurnimadag is een feestdag waarbij je de verbintenis met je guru viert en op deze dag hebben we die verbintenis gevierd met een grote Medicijn Boeddha en de opname van zijn mantra, die mantra hebben Joep en ik van onze guru ShantiMayi geleerd en een guru leert je om de guru in jezelf te ontdekken en Medicijn Boeddha laat me veel ontdekken en zo is deze cirkel weer rond. Net zo rond als de volle maan op deze dag.

In de afgelopen weken hebben Joep en ik verschillende voorbereidingen gemaakt voor het weekend van 17 juli in de Humaniversity . Eén van die dingen is om het grote Medicijn Boeddha beeld te vinden; die in het visioen getoond werd.. Ik heb me een slag in de rondte gebeld en gemaild en nota bene in een webwinkel in Haarlem kwam hij; dank je wel Saskia en Arno voor jullie betrokkenheid!

Op 7 juli (7-7; dat is zo bijzonder omdat het heilige getal van de Tibetanen/boeddhisten 7 is), gisteravond, kwam een prachtige Medicijn Boeddha naar ons. Deze Medicijn Boeddha begon tot me te spreken; het eerste plaatje op de webwinkel gaf een reactie van “het kan”; niet echt enthousiast en een paar weken later verscheen hij in een droom en liet in meditatie van zich horen en toen Joep en ik hem gisteravond zagen werden we stil van hem en brengt hij ons van ontroering naar echte tranen toe. Het leven is zo wonderlijk….

Meteen daarna hebben we hem meegenomen naar de muziekstudio Smeenk Brothers in de Waarderpolder om een cd op te nemen met het healingritueel van Medicijn Boeddha. Medicijn Boeddha werd bij zijn kleine broer gezet en ze kunnen het goed vinden. We hebben hem gewassen met wat Ganga water en hem geëerd met wierook, een bloem en natuurlijk zijn mantra.

Het opnemen van een CD is nog zo’n wonderlijke ervaring; ik ben gewend om vrij te zijn in zingen en bewegen; met het opnemen van zo’n CD moest ik mijn mond op een bepaalde afstand houden van de microfoon; heb je dat wel eens gedaan? Dat beweegt een stuk minder vrij… En dan het eindigen met het geluid van een klankschaal en het laten zingen van een (behoorlijk grote) klankschaal; na drie keer is die behoorlijk grote klankschaal een behoorlijk grote ZWARE klankschaal geworden. Om onze stemmen te horen is voor mij ook iets nieuws; mooooi! Joep en ik vullen elkaar aan volgens Pieter (Joep’s jongste broer) qua stemmen……met wel meer vullen we elkaar aan.

En het weekend komt dichter en dichterbij; ik heb er zo’n zin in!!! Zie jullie daar..

mb-groot-en-klein