De Tsa Tsa met de gerstekiem

De Tsa Tsa met de gerstekiem

De afgelopen week hebben we heel veel Tsa Tsa’s gemaakt voor het weekend in Egmond aan Zee. Aanvankelijk wilden we iedereen zelf een Tsa Tsa laten maken, maar dat werd logistiek gezien veel te lastig. Daarom hebben we besloten ze van tevoren te maken en iedereen er zelf een te laten schilderen. Dat is veel makkelijker te organiseren en dan heeft iedereen toch iets van zijn of haar eigen energie in de Tsa Tsa gestopt. Er staan dus heel wat Tsa Tsa’s bij ons thuis.

Vanmorgen merkte Suryia iets bijzonders op. ‘Moet je nou eens kijken wat er gebeurt is zei hij!’
Het was dan ook echt heel wonderlijk wat zich had voorgedaan. Onze goede vriendin Sadhya was dit jaar in Dharmsala en op ons verzoek heeft zij aan Nechung Kuten - hij is een Tibetaanse lama en het staatsorakel van Tibet - gevraagd om een heleboel rijstekorrels te zegenen, omdat we altijd in elke Tsa Tsa drie rijstekorrels stoppen. Hierop gaf hij haar duizend gezegende gerstekorrels mee, omdat Tibetanen altijd met gerst werken. Wij vonden dat een heel bijzonder geschenk en een waardevolle zegening voor ons werk.

Nu is het zo dat de Medicijn Boeddha altijd in zijn rechterhand een tak Mirobalan heeft, een heilzaam kruid dat een genezende werking heeft op alle drie de niveau’s.
Toen Suryia vanmorgen beneden kwam had hij gezien dat één van de nog ongeschilderde Tsa Tsa’s een ontkiemde gerstekorrel in zijn hand hield, waar een groene spriet van maar liefst tien centimeter uit was gegroeid. Er had zich ook al een heel wortelstelsel gevormd.
We hebben er meteen een heleboel foto’s van gemaakt. Kennelijk is een klein beetje vocht uit het gips al genoeg om een zaadje te laten ontkiemen!  Alle Tsa Tsa’s hadden op een dienblad gestaan en inderdaad onbrak er een gerstekorrel uit een Tsa Tsa die voor deze had gestaan.

het voelt als een bijzondere blessing

In het midden de Tsa Tsa met de kiem

In het midden de Tsa Tsa met de kiem