Van 17 t/m 20 juli hebben we met ongeveer 160 mensen een aantal Medicijn Boeddha Healing ceremonies gehouden op de Osho Humaniversity in Egmond aan Zee.
Tot op heden heb ik daarover nog niks gepubliceerd op deze site. Dat is niet omdat ik niks heb geschreven – dat heb ik namelijk wel – het is alleen zo dat alles wat ik erover heb opgeschreven me niet bevalt; het dekt de lading niet.
Daarom ben ik maar opnieuw achter de computer gaan zitten om gewoon onbevangen op te schrijven wat er bij me naar boven komt.
Het weekend was wat mij betreft aan al mijn verwachtingen voorbij. Heel veel mensen waren bezig met een maandgroep, de ‘WOW’ en wisten nog helemaal niet wat de Medicijn Boeddha mantra inhield en wie Medicijn Boeddha is. We hebben daarom eerst uitleg gegeven over de mantra en zijn toen meteen begonnen met een eerste ceremonie. Waarom het me eerder niet lukte een stukje te schrijven over dit weekend komt omdat alles wat ik opschrijf voor mijn gevoel helemaal niet overeenkomt met wat ik heb meegemaakt. Het weekend was zo intens en krachtig, maar op papier zijn het maar woorden…
Ik voel dat er van alles is gebeurd, maar kan het domweg niet omschrijven.

Een van de vier vuren waar alle papiertjes met namen in gingen

Een van de vier vuren waar alle papiertjes met namen in gingen

Nog nooit eerder heb ik samen met Amrit zulke grote ceremonies geleid en het was voor ons allebei een hele diepe ervaring. Mijn broers, kinderen en mijn moeder waren allemaal aanwezig en hielpen mee, wie maakt zoiets mee in zijn leven? Het was een buitengewone ervaring die nog steeds in me doorwerkt, en niet alleen bij Amrit en mij, ik heb van veel mensen gehoord dat ze nog dagenlang een sterke (positieve) invloed voelden van het weekend met Medicijn Boeddha.
Ik kan er verder alleen maar over zeggen dat ik er heel dankbaar om ben, het was een geweldige belevenis. audience

Na afloop van het weekend hebben we elkaar allemaal omhelsd en zijn we naar huis gegaan. De mensen die de WOW deden (en op dit moment nog steeds doen) gingen verder met hun programma. Ik heb gehoord dat ze nog steeds elke dag de mantra zingen aan het eind van een sessie, en dat ’s morgens de mantra wordt gezongen door een groepje mensen in de keuken.
Vanuit Humaniversity hebben ze al gevraagd of we volgend jaar weer een weekend willen organiseren. Misschien doen we dat wel, op dit moment weten we dat nog niet. Ook kregen we al verzoeken van andere mensen om ceremonies te komen doen. Als we dat gaan doen zetten we dat wel in de agenda, of sturen we een nieuwsbrief.

Vuurceremonie met Suryia, Chundra, Premo, Amrit en Joep, en natuurlijk iedereen!!

Vuurceremonie met Suryia, Chundra, Premo, Amrit en Joep, en natuurlijk iedereen!!

Mijn echte gevoel heb ik dus niet kunnen opschrijven, daarom doe ik er aantal foto’s bij, dat geeft een goede indruk.
Alle foto’s zijn gemaakt door Pauline Breijer. Ze heeft site gemaakt waarop nog veel meer foto’s te zien zijn.  dank je wel Pauline, ze zijn prachtig!

 

 

KLIK HIER als je ze wilt zien

Vincent drumt naar Father Sky. Zijn trom 'Wakker Paard' roept bij elke slag op tot ontwaken en bidt dat hij gehoord wordt.

Vincent drumt naar Father Sky. Zijn trom 'Wakker Paard' roept bij elke slag op tot ontwaken en bidt dat hij gehoord wordt.

Amrit & Joep

Amrit & Joep

Hoewel de mensen van de maandgroep erg moe waren omdat ze in de WOW zo weinig slapen en voortdurend bezig zijn met intensief therapeutisch werk, deed iedereen vol overgave mee en werd het een enorm sterke ceremonie, en dit was nog maar het begin!
Elke dag hielden we met zijn allen een ceremonie, waarna de groepen zich weer opsplitsten in een groep die de WOW deed (de maandgroep) en een groep die het programma deed dat voor de mensen ‘van buiten’ was samengesteld. Deze laatste groep werd al snel aangeduid als ‘the Buddhapeople’, dat klonk beter als de mensen van buiten.

Oost en Zuid

Oost en Zuid

Met deze groep hadden we satsang van Prajnaparamita en Naropa en een bekrachtigend sjamanistisch ritueel met Roos Renckens.

Roos

Roos

Dit ritueel was meer dan een ritueel, het was tegelijkertijd een satsang.
Op zaterdagavond was er een concert door Premo, mezelf en mijn broers Vincent en Pieter. Iedereen vond het erg mooi en zelf waren we er ook heel blij mee, want we wilden al heel lang in deze bezetting een concert geven. We willen ermee verder gaan want het klikte enorm!

Premo & Sacha All Stars, Live!

Premo & Sacha All Stars, Live!

Geboorte van de Tsa Tsa's (klik op platje voor gote afbeelding)

Geboorte van de Tsa Tsa's (klik op plaatje voor grote afbeelding)