Medicijn Boeddha Healing in Bergen (NH)

Amrit en ik waren uitgenodigd voor het houden van een Medicijn Boeddha Healing in Bergen. Afgelopen zaterdag was het zover en we reden naar de plek waar we de ceremonie zouden houden. Ondanks de harde wind besloten we de ceremonie buiten te houden op een groot grasveld in het bos. Binnen had ook gekund, maar buiten was het een stuk frisser en prettiger. Althans, dat vonden Amrit en Anneloes, en die mochten het zeggen.
We waren met 20 volwassenen en 5 kinderen. Sommige mensen hadden de mantra al via onze website geleerd, wat we heel erg leuk vonden!
Veel mensen waren nog niet met de mantra bekend, we hebben dus eerst wat uitgelegd over Medicijn Boeddha, om daarna te beginnen met de ceremonie.

Elke keer is het weer spannend als er allemaal nieuwe mensen zijn, maar ook dit keer vond iedereen het weer een prachtige en diepe ervaring. Velen wilden doorgaan met de mantra, we komen dus nog terug om Tsa Tsa’s te maken en een vuurceremonie te houden. De data maken we later bekend.
Tara Smeenk maakte een aantal mooie foto’s. Tara is 11 jaar, maar kan al uitstekend fotograferen,

dat zie je vanzelf hieronder

Klik op een foto als je hem in een groter formaat wilt zien.

altaarvincent-01vincent-02vincent-drumtkoen010203anneloes-smudgedvincent-02salie-aanstekenamrit

Cirkel

Cirkel

Echt omschrijven kan ik het niet…

Van 17 t/m 20 juli hebben we met ongeveer 160 mensen een aantal Medicijn Boeddha Healing ceremonies gehouden op de Osho Humaniversity in Egmond aan Zee.
Tot op heden heb ik daarover nog niks gepubliceerd op deze site. Dat is niet omdat ik niks heb geschreven – dat heb ik namelijk wel – het is alleen zo dat alles wat ik erover heb opgeschreven me niet bevalt; het dekt de lading niet.
Daarom ben ik maar opnieuw achter de computer gaan zitten om gewoon onbevangen op te schrijven wat er bij me naar boven komt.
Het weekend was wat mij betreft aan al mijn verwachtingen voorbij. Heel veel mensen waren bezig met een maandgroep, de ‘WOW’ en wisten nog helemaal niet wat de Medicijn Boeddha mantra inhield en wie Medicijn Boeddha is. We hebben daarom eerst uitleg gegeven over de mantra en zijn toen meteen begonnen met een eerste ceremonie. Waarom het me eerder niet lukte een stukje te schrijven over dit weekend komt omdat alles wat ik opschrijf voor mijn gevoel helemaal niet overeenkomt met wat ik heb meegemaakt. Het weekend was zo intens en krachtig, maar op papier zijn het maar woorden…
Ik voel dat er van alles is gebeurd, maar kan het domweg niet omschrijven.

Een van de vier vuren waar alle papiertjes met namen in gingen

Een van de vier vuren waar alle papiertjes met namen in gingen

Nog nooit eerder heb ik samen met Amrit zulke grote ceremonies geleid en het was voor ons allebei een hele diepe ervaring. Mijn broers, kinderen en mijn moeder waren allemaal aanwezig en hielpen mee, wie maakt zoiets mee in zijn leven? Het was een buitengewone ervaring die nog steeds in me doorwerkt, en niet alleen bij Amrit en mij, ik heb van veel mensen gehoord dat ze nog dagenlang een sterke (positieve) invloed voelden van het weekend met Medicijn Boeddha.
Ik kan er verder alleen maar over zeggen dat ik er heel dankbaar om ben, het was een geweldige belevenis. audience

Na afloop van het weekend hebben we elkaar allemaal omhelsd en zijn we naar huis gegaan. De mensen die de WOW deden (en op dit moment nog steeds doen) gingen verder met hun programma. Ik heb gehoord dat ze nog steeds elke dag de mantra zingen aan het eind van een sessie, en dat ’s morgens de mantra wordt gezongen door een groepje mensen in de keuken.
Vanuit Humaniversity hebben ze al gevraagd of we volgend jaar weer een weekend willen organiseren. Misschien doen we dat wel, op dit moment weten we dat nog niet. Ook kregen we al verzoeken van andere mensen om ceremonies te komen doen. Als we dat gaan doen zetten we dat wel in de agenda, of sturen we een nieuwsbrief.

Vuurceremonie met Suryia, Chundra, Premo, Amrit en Joep, en natuurlijk iedereen!!

Vuurceremonie met Suryia, Chundra, Premo, Amrit en Joep, en natuurlijk iedereen!!

Mijn echte gevoel heb ik dus niet kunnen opschrijven, daarom doe ik er aantal foto’s bij, dat geeft een goede indruk.
Alle foto’s zijn gemaakt door Pauline Breijer. Ze heeft site gemaakt waarop nog veel meer foto’s te zien zijn.  dank je wel Pauline, ze zijn prachtig!

 

 

KLIK HIER als je ze wilt zien

Vincent drumt naar Father Sky. Zijn trom 'Wakker Paard' roept bij elke slag op tot ontwaken en bidt dat hij gehoord wordt.

Vincent drumt naar Father Sky. Zijn trom 'Wakker Paard' roept bij elke slag op tot ontwaken en bidt dat hij gehoord wordt.

Amrit & Joep

Amrit & Joep

Hoewel de mensen van de maandgroep erg moe waren omdat ze in de WOW zo weinig slapen en voortdurend bezig zijn met intensief therapeutisch werk, deed iedereen vol overgave mee en werd het een enorm sterke ceremonie, en dit was nog maar het begin!
Elke dag hielden we met zijn allen een ceremonie, waarna de groepen zich weer opsplitsten in een groep die de WOW deed (de maandgroep) en een groep die het programma deed dat voor de mensen ‘van buiten’ was samengesteld. Deze laatste groep werd al snel aangeduid als ‘the Buddhapeople’, dat klonk beter als de mensen van buiten.

Oost en Zuid

Oost en Zuid

Met deze groep hadden we satsang van Prajnaparamita en Naropa en een bekrachtigend sjamanistisch ritueel met Roos Renckens.

Roos

Roos

Dit ritueel was meer dan een ritueel, het was tegelijkertijd een satsang.
Op zaterdagavond was er een concert door Premo, mezelf en mijn broers Vincent en Pieter. Iedereen vond het erg mooi en zelf waren we er ook heel blij mee, want we wilden al heel lang in deze bezetting een concert geven. We willen ermee verder gaan want het klikte enorm!

Premo & Sacha All Stars, Live!

Premo & Sacha All Stars, Live!

Geboorte van de Tsa Tsa's (klik op platje voor gote afbeelding)

Geboorte van de Tsa Tsa's (klik op plaatje voor grote afbeelding)

Een onverwachte kiem

De Tsa Tsa met de gerstekiem

De Tsa Tsa met de gerstekiem

De afgelopen week hebben we heel veel Tsa Tsa’s gemaakt voor het weekend in Egmond aan Zee. Aanvankelijk wilden we iedereen zelf een Tsa Tsa laten maken, maar dat werd logistiek gezien veel te lastig. Daarom hebben we besloten ze van tevoren te maken en iedereen er zelf een te laten schilderen. Dat is veel makkelijker te organiseren en dan heeft iedereen toch iets van zijn of haar eigen energie in de Tsa Tsa gestopt. Er staan dus heel wat Tsa Tsa’s bij ons thuis.

Vanmorgen merkte Suryia iets bijzonders op. ‘Moet je nou eens kijken wat er gebeurt is zei hij!’
Het was dan ook echt heel wonderlijk wat zich had voorgedaan. Onze goede vriendin Sadhya was dit jaar in Dharmsala en op ons verzoek heeft zij aan Nechung Kuten - hij is een Tibetaanse lama en het staatsorakel van Tibet - gevraagd om een heleboel rijstekorrels te zegenen, omdat we altijd in elke Tsa Tsa drie rijstekorrels stoppen. Hierop gaf hij haar duizend gezegende gerstekorrels mee, omdat Tibetanen altijd met gerst werken. Wij vonden dat een heel bijzonder geschenk en een waardevolle zegening voor ons werk.

Nu is het zo dat de Medicijn Boeddha altijd in zijn rechterhand een tak Mirobalan heeft, een heilzaam kruid dat een genezende werking heeft op alle drie de niveau’s.
Toen Suryia vanmorgen beneden kwam had hij gezien dat één van de nog ongeschilderde Tsa Tsa’s een ontkiemde gerstekorrel in zijn hand hield, waar een groene spriet van maar liefst tien centimeter uit was gegroeid. Er had zich ook al een heel wortelstelsel gevormd.
We hebben er meteen een heleboel foto’s van gemaakt. Kennelijk is een klein beetje vocht uit het gips al genoeg om een zaadje te laten ontkiemen!  Alle Tsa Tsa’s hadden op een dienblad gestaan en inderdaad onbrak er een gerstekorrel uit een Tsa Tsa die voor deze had gestaan.

het voelt als een bijzondere blessing

In het midden de Tsa Tsa met de kiem

In het midden de Tsa Tsa met de kiem

 

Gurupurnima dag (een wonderlijke dag)

Gurupurnimadag is een feestdag waarbij je de verbintenis met je guru viert en op deze dag hebben we die verbintenis gevierd met een grote Medicijn Boeddha en de opname van zijn mantra, die mantra hebben Joep en ik van onze guru ShantiMayi geleerd en een guru leert je om de guru in jezelf te ontdekken en Medicijn Boeddha laat me veel ontdekken en zo is deze cirkel weer rond. Net zo rond als de volle maan op deze dag.

In de afgelopen weken hebben Joep en ik verschillende voorbereidingen gemaakt voor het weekend van 17 juli in de Humaniversity . Eén van die dingen is om het grote Medicijn Boeddha beeld te vinden; die in het visioen getoond werd.. Ik heb me een slag in de rondte gebeld en gemaild en nota bene in een webwinkel in Haarlem kwam hij; dank je wel Saskia en Arno voor jullie betrokkenheid!

Op 7 juli (7-7; dat is zo bijzonder omdat het heilige getal van de Tibetanen/boeddhisten 7 is), gisteravond, kwam een prachtige Medicijn Boeddha naar ons. Deze Medicijn Boeddha begon tot me te spreken; het eerste plaatje op de webwinkel gaf een reactie van “het kan”; niet echt enthousiast en een paar weken later verscheen hij in een droom en liet in meditatie van zich horen en toen Joep en ik hem gisteravond zagen werden we stil van hem en brengt hij ons van ontroering naar echte tranen toe. Het leven is zo wonderlijk….

Meteen daarna hebben we hem meegenomen naar de muziekstudio Smeenk Brothers in de Waarderpolder om een cd op te nemen met het healingritueel van Medicijn Boeddha. Medicijn Boeddha werd bij zijn kleine broer gezet en ze kunnen het goed vinden. We hebben hem gewassen met wat Ganga water en hem geëerd met wierook, een bloem en natuurlijk zijn mantra.

Het opnemen van een CD is nog zo’n wonderlijke ervaring; ik ben gewend om vrij te zijn in zingen en bewegen; met het opnemen van zo’n CD moest ik mijn mond op een bepaalde afstand houden van de microfoon; heb je dat wel eens gedaan? Dat beweegt een stuk minder vrij… En dan het eindigen met het geluid van een klankschaal en het laten zingen van een (behoorlijk grote) klankschaal; na drie keer is die behoorlijk grote klankschaal een behoorlijk grote ZWARE klankschaal geworden. Om onze stemmen te horen is voor mij ook iets nieuws; mooooi! Joep en ik vullen elkaar aan volgens Pieter (Joep’s jongste broer) qua stemmen……met wel meer vullen we elkaar aan.

En het weekend komt dichter en dichterbij; ik heb er zo’n zin in!!! Zie jullie daar..

mb-groot-en-klein

Een blog op Hyves

Op Hyves schreef ik gisteren een blog over het grote Medicijn Boeddha Healing weekend in juli. Veel van mijn Hyves-vrienden gaan al op vakantie, wonen te ver weg of kunnen om een andere reden niet komen. Daarom heb ik laten weten dat iedereen die mijn blog leest namen aan mij kan doorgeven. Ik zou dan zorgen dat de namen (of andere zaken) op papier zouden komen, zodat ze mee konden naar de vuurceremonie om in het vuur te verdwijnen.
Ik heb ongelooflijk veel reacties gehad, zelden kreeg ik er zoveel.

Veel mensen schreven namen onder mijn blog. Nog veel meer mensen stuurden mij een privéberichtje met namen. Vaak schreven ze erbij wat de reden was van de vraag om heling. Veel mails waren heel persoonlijk.
Velen vroegen heling voor zichzelf, familie, voor de wereld, voor vrede.
Er waren mensen die vroegen om heling voor familieleden die stervende waren, ‘zodat ze in vrede kunnen sterven’.
Het ontroerde me dat zoveel mensen reageerden, en dat de reacties zo persoonlijk waren.

KLIK HIER als je het blog op Hyves wilt lezen

Vuurceremonie aan de Ringvaart in Vijfhuizen

In de aanloop naar het grote Medicijn Boeddha Healing weekend in julie hielden we acht weken lang eens in de week een Medicijn Boeddha avond. De avonden waren niet alleen leuk en gezellig maar werden ook steeds intiemer en dieper.
Veel mensen vertelden na afloop wat ze hadden meegemaakt en waarvoor ze heling hadden gevraagd. Je kan gerust zeggen dat iedereen elke keer blij en voldaan naar huis ging.

our-lineage-medicine-buddha-and-the-fire

Voor mij was het heel bijzonder om zulke avonden te organiseren en te zien hoe goed iedereen zich erbij voelt.
Ik heb wat foto’s bijgevoegd van de laatste avond. Met een aantal mensen zijn we naar het landje van Linda (een van de deelnemers aan de avonden) gegaan en hebben daar een Medicijn Boeddha vuurceremonie gehouden.
Alle namen die we gedurende de avonden hadden opgespaard gingen het vuur in, en dat waren er heel wat!

Het landje ligt aan de Ringvaart, en omdat we niet aan de kant van het landje mochten parkeren hebben we geparkeerd aan de overkant en werd iedereen overgevaren in een piepklein bootje.
Het was een combinatie van lachen en een gevoel van romantiek. Erg leuk dus en voor herhaling vatbaar.

Omar roeit Peter en Ineke naar de overkant en zinkt bijna

Omar roeit Peter en Ineke naar de overkant en zinkt bijna

Zelf heb ik hier voor het eerst saxofoon gespeeld naar alle windrichten, Moeder Aarde en Vader Hemel.
Dat was heel leuk om te doen,
en iedereen zij dat het erg mooi was

 

Spelen naar Vader Hemel

Spelen naar Vader Hemel

Ceremonies op Humaniversity

Amrit en ik zijn al meerdere keren op Humaniversity geweest om van alles te bespreken over het Medicijn Boeddha weekend. Telkens werden we met open armen ontvangen en was iedereen erg blij dat we er waren. We voelden ons dus enorm welkom!
De eerste keer was Naropa met ons meegekomen en de tweede keer onze zoon Wouter. Zo hadden we in ieder geval drie mensen die de mantra kenden.

Wouter op Humaniversity

Wouter op Humaniversity

Omdat op Humaniversity niemand de mantra nog kende hebben we twee keer een ceremonie gehouden om iedereen die aanwezig was de mantra te leren. We zingen de mantra dan 112 maak: vier maal 28 keer. Onze ervaring is inmiddels dat als we op de helft zijn bijna iedereen zijn boekje kan wegleggen en steeds makkelijker gaat zingen.
Alle deelnemers waren enorm bereid om de mantra te leren, en dat terwijl ze niet wisten wat ze te wachten stond. Het was opvallend hoe we echt samen zongen. Het klonk alsof we al jaren samen zongen. Vooral de eerste keer was dat het geval.
We zongen dan weer hard, dan weer langzamer, dan weer heel zacht en teder. Stees weer anders dus.
We merken dat het wat met je doet als je de mantra op verschillende manieren zingt. Amrit zegt steeds dat Medicijn Boeddha andere dingen doet met de diamantvorm om ons heen als we in volume en snelheid veranderen.
Met de diamantvorm bedoelt ze een vorm die om ons persoonlijk zit, of om de groep, of om de wereld. Nou ja, om van alles en nog wat.
Na afloop van de ceremonie verteld ze vaak wat ze heeft gezien. Veel andere mensen hebben ook duidelijke ervaringen, of zien de kleur blauw.

het wordt met de week intenser

Premdip

Premdip

Medicijn Boeddha Havan in de tuin

Amrit en Suryia

Amrit en Suryia

Onze goede vriend Suryia logeert bij ons en had al in India voorgesteld om in onze tuin een vuurceremonie te houden. Dat leek ons een leuk idee.
Ook leek het ons leuk om de buren daarbij uit te nodigen. Iedereen was welkom en als je niet wilde komen wist je in ieder geval wat er allemaal gezongen werd in de tuin

Buurman Jemme en buurmeisje Phaedra

Buurman Jemme en buurmeisje Phaedra

naast je.


Omdat het een beetje kort dag was hadden veel mensen al andere plannen gemaakt. Toch was er genoeg familie en buren om er een bijzondere middag van te maken.
Terwijl wij de ceremonie hielden was er twee tuinen verderop een verjaardag aan de gang. Op een gegeven moment werd er door alle feestvierders uit volle borst  ‘lang zal ze leven’ gezongen.

 

het gaf iets extra’s aan de ceremonie!

 

Amrit en een stukje Pijke

Amrit en een stukje Pijke